ΑΘΗΝΑ
07:58
|
02.05.2024
Οι 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη διάρκεια ή μετά από κινητοποιήσεις για την Ημέρα της Οργής.
Ισραηλινοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουλάχιστον 14 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με την Παλαιστίνια υπουργό Υγείας, Δρ. Μάι αλ Κάιλα, στη διάρκεια κινητοποιήσεων για την «Ημέρα Οργής» που κήρυξε η Χαμάς  για το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας και την καταδυνάστευση των αμάχων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άτομα, οι περισσότεροι έφηβοι και νεαροί.

Οι πιο αιματηρές συγκρούσεις καταγράφηκαν σε αστικά κέντρα πόλεων όπως η Χεβρώνα, η Τουλκαρέμ, η Ναμπλούς, η Βηθλεέμ και η Ιεριχώς.

Το ίδιο διάστημα εντείνονται και οι εν ψυχρώ επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε χωριά και πόλεις της Δυτικής Όχθης αλλά και συγκρούσεις νεαρών Παλαιστινίων με δυνάμεις του στρατού.

Απόψε ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινού στρατού πυροβόλησαν θανάσιμα εν ψυχρώ δύο Παλαιστίνιους που κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στην πόλη Τουλκαρέμ. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA στην ίδια περιοχή άλλα πέντε Παλαιστίνιοι είχαν υποστεί τραύματα στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη πιθανώς από τους ίδιους ελεύθερους σκοπευτές.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 21.00 ανακοινώθηκε πως σκοτώθηκε ο 15χρονος Λάιθ Μάρα μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του σε συγκρούσεις με τον στρατό στην πόλη Ισαουίγια που βρίσκεται  βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Τοπικές πηγές είπαν σε δημοσιογράφους του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA πως ο ισραηλινός στρατός καθυστέρησε επίτηδες τα ασθενοφόρα να πλησιάσουν την περιοχή και να παραλάβουν τους τραυματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα