ΑΘΗΝΑ
11:26
|
21.05.2024
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, είχε στην Βηρυτό ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με θέμα την έκρυθμη κατάσταση στη Λωρίζα της Γάζας, συναντήθηκαν στον Λίβανο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν με τον επικεφαλής του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα. Όπως αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, οι δύο πλευρές εστίασαν στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του παλαιστινιακού λαού.

Οι δύο ηγέτες «εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά την επιχείρηση Al-Aqsa Flood και την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, καθώς και τα βάναυσα εγκλήματα κατά του λαού και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο τέμενος αλ Άκσα και στην Δυτική Όχθη» αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το λιβανέζικό δίκτυο Al-Manar.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε μια περιφερειακή περιοδεία, από το Ιράκ, χθες Πέμπτη όπου συναντήθηκε με υψηλόβαθμους Ιρακινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του ομολόγου του Φουάντ Χουσεΐν και χθες έφτασε στη Βηρυτό όπου έγινε δεκτός από εκπροσώπους της Χεζμπολάχ, του Κινήματος Αμάλ, της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενώ είχε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Νατζίμπ Μικάτι.

Κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Βηρυτού-Ραφίκ Χαρίρι, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η επίσκεψή του έχει σκοπό να σηματοδοτήσει την απόφαση της Τεχεράνης, μαζί με τις ισλαμικές χώρες και κυβερνήσεις, να μην ανεχθεί «το έγκλημα του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του λαού της Γάζας» και τόνισε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει το παλαιστινιακό έθνος και το κίνημα αντίστασης στα κατεχόμενα εδάφη.

«Κάποιοι δυτικοί αξιωματούχοι με ρώτησαν εάν είναι δυνατόν να ανοίξουν νέα μέτωπα κατά του Σιωνιστικού καθεστώτος και είπα ότι όσο συνεχίζονται τα εγκλήματα πολέμου από τους Σιωνιστές, είναι δυνατή οποιαδήποτε πιθανότητα από άλλα ρεύματα αντίστασης», πρόσθεσε.

Πριν από την αναχώρησή του από την Τεχεράνη, ο Αμιραμπντολαχιάν, είχε κάνει σαφές πως «η ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών αποτελεί την κύρια πηγή κρίσεων στη Δυτική Ασία», προσθέτοντας πως «το σιωνιστικό καθεστώς επιχειρεί να σφαγιάσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μόσχα: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τη νομιμότητα του ΔΠΔ, αλλά τη χρησιμοποιούν εναντίον των εχθρών τους

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα