ΑΘΗΝΑ
01:01
|
07.05.2024
Μίλησε μάλιστα για λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας που επέτρεψε σε αλλόθρησκους να μπουν στη χώρα.
Η αλεπού της αμερικανικής διπλωματίας, Χένρι Κίσινγκερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και εξέχων διπλωμάτης για δεκαετίες, Χένρι Κίσινγκερ, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις στους δρόμους των γερμανικών πόλεων υπέρ της Παλαιστίνης είπε πως οφείλονται στην λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας που επέτρεψε σε αλλόθρησκους να μπουν στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία της Welt δήλωσε:

«Βρίσκω επώδυνους τους πανηγυρισμούς για αυτό που συνέβη, το οποίο τυπικά αποτελεί και εγκληματική πράξη.

Ήταν μεγάλο λάθος να μπουν στη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, διότι έτσι δημιουργούνται ομάδες (διαφορετικών) συμφερόντων».

Ο Κίσινγκερ δεν απέκλεισε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου, ούτε επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, το οποίο, όπως είπε, υποστηρίζει τη Χαμάς.

«Είναι αδιανόητο για τους Ισραηλινούς η διεθνής κοινότητα να συζητήσει με εκείνους που ξεκίνησαν την σύγκρουση, που σκότωσαν τόσους ανθρώπους και πήραν τόσους ομήρους.

Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία. Πρέπει να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δυνατοτήτων (της Χαμάς) προκειμένου να μην επαναλάβει τέτοιες πράξεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η Χαμάς θα πρέπει να αποκλειστεί από οποιονδήποτε πολιτικό ρόλο και το Ισραήλ να «επανεδραιώσει την εθνική κυριαρχία του» στην περιοχή.

Ερωτώμενος σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Χ.Κίσινγκερ είπε ότι θα πρέπει «να καταστήσει σαφές στις χώρες που σχεδιάζουν να εμπλακούν στη σύγκρουση ότι θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό», καθώς ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη, ενώ, ειδικά για τη Γερμανία, ανέφερε ότι «θα πρέπει να δώσει την άνευ όρων πολιτική στήριξή της στο Ισραήλ – εν ανάγκη και στρατιωτική».

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα