ΑΘΗΝΑ
20:29
|
02.05.2024
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολέμου πλήρους κλίμακας, προειδοποίησε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια.
Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολέμου πλήρους κλίμακας, προειδοποίησε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολέμου πλήρους κλίμακας και μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής καταστροφής», είπε στους δημοσιογράφους μετά από κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τρέχουσα κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: η ευθύνη για τον επικείμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σε μεγάλο βαθμό, βαρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε στους δημοσιογράφους μετά από μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τρέχουσα κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Νεμπένζια, «είναι η Ουάσιγκτον που απερίσκεπτα και εγωιστικά εμπόδισε το έργο του Κουαρτέτου των διεθνών μεσολαβητών της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να μονοπωλήσει την ειρηνευτική διαδικασία και να την περιορίσει στην επιβολή οικονομικής ειρήνης με το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους και σε άλλες αραβικές χώρες χωρίς επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος». «Προειδοποιούσαμε με συνέπεια για αυτό, λέγοντας ότι γυρίσει μπούμερανγκ μια μέρα, και έτσι έγινε», τόνισε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Ο Νεμπένζια πρόσθεσε ότι «επί χρόνια, οι ΗΠΑ εμπόδιζαν κάθε αντίδραση, οποιοδήποτε μήνυμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, <…> ισχυριζόμενοι ότι η ήσυχη περιφερειακή διπλωματία τους είναι πιο αποτελεσματική».

«Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η τρέχουσα έξαρση της βίας συμβαίνει στο παρασκήνιο με πραγματικές συστηματικές παραβιάσεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γενικής Συνέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης επέκτασης οικισμών, η οποία καταδικάζεται τακτικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών του ΟΗΕ», είπε.

Ο Νεμπένζια πρόσθεσε ότι η Ρωσία καταδίκασε απερίφραστα την «ακραία βαρβαρότητα, τις δολοφονίες και την τρομακτική κλίμακα της βίας». «Οποιεσδήποτε δολοφονίες και βία κατά ειρηνικών πολιτών, τόσο Ισραηλινών όσο και Παλαιστινίων πολιτών, είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα