ΑΘΗΝΑ
01:49
|
08.09.2024
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης, Λονδίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου (14/10) στο κέντρο του Λονδίνου υπέρ του παλαιστινιακού λαού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ενώ ο χρόνος για την εισβολή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας μετράει αντίστροφα.

Η διαδήλωση επετράπη από την αστυνομία, η οποία είχε προειδοποιήσει ότι θα συλληφθεί οποιοδήποτε πρόσωπο εκδηλώσει υποστήριξη προς τη Χαμάς.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου όπως το Μάντσεστερ και στη Σκωτία, στο Εδιμβούργο.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ρίτζεντ Στριτ, μπροστά στα γραφεία του BBC. Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία για την Παλαιστίνη», «Σταματήστε την σφαγή στην Γάζα» και καλούσαν για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ισραήλ.

Η αστυνομία και η βρετανική κυβέρνηση έχουν υιοθετήσει αυστηρούς τόνους, περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί σήμερα στο Λονδίνο, ενώ οι αρχές αναφέρουν αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών εδώ και μία εβδομάδα στην χώρα. Την Παρασκευή νεαρή γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της δημόσιας υποστήριξης της Χαμάς που έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση και στην Βρετανία.

Η πρόσοψη της έδρας του BBC από όπου ξεκίνησε η πορεία καλύφθηκε την νύκτα με κόκκινη μπογιά. Η οργάνωση Palestine Action ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια, κατηγορώντας το BBC για συνέργεια και «ματωμένα χέρια» εξαιτίας της κάλυψης του πολέμου.

Εκδήλωση κατά της εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Γάζα έλαβε χώρα και στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή ακτιβιστών εβραϊκής καταγωγής να φωνάζουν «όχι στο όνομά μας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα