ΑΘΗΝΑ
07:57
|
02.05.2024
Πολλές ήττες για τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος επιφύλασσε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυσάρεστα ήταν τα μηνύματα που επιφύλαξε η κάλπη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι υποψήφιοι της στους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας έχασαν πανηγυρικά, με την πρωτεύουσα μάλιστα της χώρας να αλλάζει χέρια και να περνάει στον Χάρη Δούκα.

Συγκεκριμένα στο 90,51% της ενσωμάτωσης τα αποτελέσματα στον Δήμο της Αθήνας είναι τα εξής:

  • Χάρης Δούκας 55,93%
  • Κώστας Μπακογιάννης στο 44,07%

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο την Κυριακή 8 Οκτώβρη οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά:

  • Μπακογιάννης Κωνσταντίνος: 41,35%
  • Δούκας Χάρης 14,19%

Παραδοχή ήττας του Κώστα Μπακογιάννη

«Επικοινώνησα με τον Χάρη Δούκα, τον Νέο Δήμαρχο της Αθήνας και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη. Είμαστε στην απόλυτη διάθεση του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη μου την ομάδα. Κάναμε έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος είναι αποκλειστικά δική μου. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, όπως μπήκα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα.

Το πρωί ο Χάρης Δούκας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Γράβα και ανέφερε: «Την περασμένη Κυριακή οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο. Για μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική για όλους».

Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης

Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλέγεται ο Στέλιος Αγγελούδης, με μεγάλο προβάδισμα έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών. Κατά την

Ο Στέλιος Αγγελούδης προηγείται με 67,15% έναντι 32,80% του Κωνσταντίνου Ζέρβα όπως δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 στον Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Η ενσωμάτωση βρίσκεται στο 87,04% των εκλογικών τμημάτων.

Πάτρα: «Καθάρισε» ο Πελετίδης

Επανεκλογή για τον Κώστα Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα που δημοσιεύει το Υπουργείο Εσωτερικών, για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Την ίδια ώρα εν αναμονή της επίσημης δήλωσης του Κώστα Σβόλη, του έτερου διεκδικητή του Δήμου Πατρέων, ο κ. Σβόλης αποδεχόμενος το εκλογικό αποτέλεσμα φέρεται να είπε: «δώσαμε έναν ωραίο αγώνα είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια μας και τον αγώνα μας, συνεχίζουμε, τώρα ξεκιναμε».

Δήμος Χαλανδρίου: Θρίαμβος του Σίμου Ρούσσου με 60%

Μεγάλη πρωτιά του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, με τον δήμαρχο να συγκεντρώνει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση το ποσοστό 60,32% έως τώρα.

Έπεται η Αγαπητού Χρύσα που στήριξε η ΝΔ με 39,68%.

Νίκη «γαλάζιων ανταρτών» σε 4 Περιφέρειες – Χάνει τη Θεσσαλία, κρατά την Πελοπόννησο η Ν.Δ.

Στις περιφέρειες που εκλέγουν σήμερα περιφερειάρχη, η ως τώρα εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει καθώς όσοι προηγούνται έχουν σημαντική διαφορά πλην της Αν. Μακεδονίας-Θράκης που παρόλα αυτά προβλέπεται ότι ούτε εκεί θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου αναμενόταν μεγάλο ντέρμπι, φαίνεται ότι ο Δημ. Κουρέτας – που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- έχει μεγάλο προβάδισμα. Συγκεκριμένα, με ενσωμάτωση πάνω από 65% συγκεντρώνει ποσοστό 59%, έναντι 41% του νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, ο οποίος στηρίζεται από την Ν.Δ.

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται του Χρήστου Μέτιου με 51% έναντι 49% με ενσωμάτωση στο 60%. 

Στο Βόρειο Αιγαίο ο ανεξάρτητος νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Μουντζούρης επικρατεί του Αλκιβιάδη Στεφανή, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιώργος Αμανατίδης επικρατεί του υποψηφίου της Ν.Δ. και νυν Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη. 

Ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο υποψήφιος της ΝΔ, Δημήτρης Πτωχός φαίνεται πως επικρατεί του κ. Πέτρου Τατούλη (ανεξάρτητος) με ποσοστό 52,6% έναντι 47,5% του. 

Καθαρή νίκη του Γιάννη Τρεπεκλή έναντι της Ρόδης Κράτσα – υποψήφιας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας – προκύπτει με πάνω από 74% της ενσωμάτωσης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα