ΑΘΗΝΑ
08:18
|
03.07.2024
Εμφανής είναι η απογοήτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αυτοδιοικητικές εκλογές, κάλπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη είναι η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών από τα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων.

Έτσι, εμφανής είναι η απογοήτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς οι υποψήφιοι της στους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας έχασαν πανηγυρικά, με την πρωτεύουσα μάλιστα της χώρας να αλλάζει χέρια και να περνάει στον Χάρη Δούκα.

Την ίδια στιγμή ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της αντιπολίτευσης, πρωτίστως ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το ΚΚΕ κερδίζει εκτός της Πάτρας άλλους τρείς δήμους της Αττικής (Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή).

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα

«Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τα αποτελέσματα του β’γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες, τόνισε ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους και ξεκαθάρισε ότι αναμένει μια παραγωγική συνεργασία.

«Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για την Ν.Δ. Τα πολιτικά συμπεράσματα, όμως, για τον συσχετισμό των κομμάτων διαμορφώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή», ανέφερε, επίσης ο πρωθυπουργός, ενώ στάθηκε και στη χαμηλή συμμετοχή που καταγράφηκε σήμερα.

Κασσελάκης : «Πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

ην ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο κ. Κασσελάκης τονίζει χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά».

«Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Ανδρουλάκης Εχουμε πολλούς αγώνες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, θα νικήσουμε ενωμένοι

Ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης το αποψινό αποτέλεσμα των εκλογών.

«Είναι νίκη της αυτοδιοίκησης, της ανανέωσης και του προοδευτικού λόγου το αποτέλεσμα. Είναι όμως και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη, της αλαζονείας και των πελατειακών πρακτικών», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επέμεινε επίσης ότι: «Ο λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Εμείς έχουμε πολλούς αγώνες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε ενωμένοι. Γιατί χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση».

Για την καθαρή νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο Χάρης Δούκας είναι ένας επιστήμονας που ανέλαβε μια μεγάλη ευθύνη και τα κατάφερε. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει».

Κουτσούμπας: «Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα»

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που και στο β’ γύρο τίμησαν με την ψήφο τους την «Λαϊκή Συσπείρωση» με το γαρύφαλλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη και στο Χαϊδάρι. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Έκτη υποψήφια η Νάντια Γιαννακοπούλου

Τα 50 χρόνια ζωής της κεντροαριστεράς (και το ερώτημα τώρα τι κάνουμε)

Μητσοτάκης: Είμαι πεπεισμένος μεταρρυθμιστής

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για την επερχόμενη κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα