ΑΘΗΝΑ
04:48
|
10.05.2024
Το Ισραήλ μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας «μαζικής εθνοκάθαρσης» των Παλαιστινίων προειδοποίησε ειδικός του ΟΗΕ.
Σημαία του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας «μαζικής εθνοκάθαρσης» των Παλαιστινίων στη Γάζα, προειδοποίησε την Κυριακή (15/10) ειδικός του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παλαιστινιακή Επικράτεια, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται πως το Τελ Αβίβ έχει δώσει εντολή σε περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη βόρεια Γάζα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν νότια ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας εισβολής από τις δυνάμεις τους που συγκεντρώνονται στα σύνορα.

Ειδικότερα, η Φραντσέσκα Αλμπανίζ, Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παλαιστινιακή Επικράτεια, έχει προειδοποιήσει ότι οι Παλαιστίνιοι μπορεί να αντιμετωπίζουν μια άλλη «Nakba» ή αναγκαστική απέλαση από τη γη τους.

Η Nakba — ή «καταστροφή» στα αραβικά — αναφέρεται στην εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από το έδαφος κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1948.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτό που βλέπουμε να είναι μια επανάληψη της Νάκμπα του 1948 και της Νάκσα του 1967, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει τα πάντα για να μην συμβεί ξανά αυτό», είπε η ίδια σε δήλωσή της το Σάββατο.

Και κατέληξε λέγοντας: «Το Ισραήλ έχει ήδη πραγματοποιήσει μαζική εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων κάτω από την ομίχλη του πολέμου».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα