ΑΘΗΝΑ
07:30
|
02.05.2024
Το πρακτορείο ΑΡ, επικαλούμενο το Πεντάγωνο, μετέδωσε πως δόθηκε εντολή για την προετοιμασία ανάπτυξης 2.000 στρατιωτικών στο φόντο της σύγκρουσης στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κλιμάκωση των στρατιωτικών κινήσεων των ΗΠΑ στο φόντο της σφαγής του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ αντικατοπτρίζει ανακοίνωση αξιωματούχων του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον για την «προετοιμασία ανάπτυξης» περίπου 2.000 Αμερικανών στρατιωτικών ώστε να είναι «έτοιμοι να ανταποκριθούν» σε κλήση για τον πόλεμο «Ισραήλ-Χαμάς».

Αυτό μετέδωσε απόψε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡ επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους καθώς επισήμως η απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες «θα καλύψουν διάφορους ρόλους υποστήριξης» όπως επιπρόσθετη ιατρική υποστήριξη, σε ό,τι αφορά εκρηκτικά» και υπηρεσίες ενίσχυσης ασφάλειας σε «περάσματα».

Το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους μετέδωσε πως οι 2.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί δε θα αναπτυχθούν απαραίτητα στο Ισραήλ αλλά μπορεί να τους δοθεί εντολή να μεταβούν και σε «χώρες της περιοχής». Παρόμοιες πληροφορίες μετέδωσε νωρίτερα και η εφημερίδα Wall Street Journal από την ιστοσελίδα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα