ΑΘΗΝΑ
02:15
|
02.05.2024
Ο 71χρονος δράστης φώναζε: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε». Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η μητέρα του αγοριού.
Ο 6χρονος Γουιντέα Αλ-Φαγιούμ που δολοφονήθηκε με 26 μαχαιριές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα σημειώθηκε στην πολιτεία Ιλινόι των ΗΠΑ, όταν ένας 71χρονος δολοφόνησε με 26 μαχαιριές ένα 6χρονο αγόρι με καταγωγή από την Παλαιστίνη, αφού πρώτα μαχαίρωσε 12 φορές τη μητέρα του.

Η επίθεση στη μουσουλμανική οικογένεια συνδέεται με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, λένε ακτιβιστές για τα πολιτικά δικαιώματα των μουσουλμανικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ, καθώς ο 71χρονος δράστης φώναζε: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε».

Το αγόρι μαχαιρώθηκε 26 φορές με ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με οδοντωτή λεπίδα 7 ιντσών (18 εκατοστών), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουίλ. Η 32χρονη γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και αναμένεται να επιζήσει από την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στο Πλέινφιλντ Τάουνσιπ, περίπου 64 χλμ. νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Οι βοηθοί σερίφη μετά την κλήση που έλαβαν, βρήκαν τη μητέρα και το παιδί στην κρεβατοκάμαρα. Μητέρα και γιος έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, τον κορμό και τα άνω άκρα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατοστών.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι τα δυο θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης έγιναν στόχος του υπόπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και εξαιτίας της εξελισσόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί, αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η οικογένεια του αγοριού ήταν Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι που «ήρθαν στην Αμερική αναζητώντας αυτό που όλοι αναζητούμε-ένα καταφύγιο για να ζήσουν, να μάθουν και να προσευχηθούν με ειρήνη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα