ΑΘΗΝΑ
01:33
|
20.05.2024
Τα κεφάλαια αυτά είχε διαταχθεί να δοθούν πριν μερικές βδομάδες στις ιρανικές αρχές μέσω Κατάρ στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση Αμερικανών.
Καπιτώλιο στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διακομματική απόφαση της αμερικανικής γερουσίας ζητά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να ξαναπαγώσει τα 6 δις. δολάρια που ανήκουν σε λογαριασμούς του Ιράν σε τράπεζες της Νότιας Κορέας και τα οποία είχε διαταχθεί να δοθούν πριν μερικές βδομάδες στις ιρανικές αρχές μέσω Κατάρ στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση Αμερικανών που κρατούνταν σε ιρανικές φυλακές.

Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν την πρόταση έκαναν λόγο για «χρήματα λύτρων» που «ενίσχυσαν την Χαμάς» να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν διευκρίνισε πως τα κεφάλαια αυτά δεν ξοδεύτηκαν κατά βούληση από τις ιρανικές αρχές γιατί είχαν εκταμιευτεί με τη ρητή εντολή χρηματοδότησης ανθρωπιστικών έργων και προγραμμάτων.

Παράλληλα, εντεινόμενος αριθμός Δημοκρατικών γερουσιαστών συμπαρατάχθηκε με Ρεπουμπλικάνους που ζητούν το «πάγωμα» των ιρανικών κεφαλαίων επικαλούμενοι τους δεσμούς ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ιράν και τη λιβανέζικη σιιτική πολιτική και στρατιωτική οργάνωση της Χεζμπολάχ.

Η απόφαση προωθήθηκε από οκτώ Δημοκρατικούς, πέντε Ρεπουμπλικάνους και έναν ανεξάρτητο γερουσιαστή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα