ΑΘΗΝΑ
13:53
|
03.05.2024
Τι συνέβη στην τελευταία σύνοδο των BRICS; Τι σηματοδοτεί η εξέλιξη στο νέο διεθνές περιβάλλον; Μια συζήτηση στις 20/10 (19.00) στο Πολιτι(στι)κό Στέκι Εξάντας.
Μια συζήτηση με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολιτική οργάνωση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και το antapocrisis.gr διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Πολιτι(στι)κό Στέκι Εξάντας (Βαθέος 20, πλησίον μετρό Αμπελοκήπων) συζήτηση με θέμα: «BRICS: Αμφισβήτηση της Δύσης και πολυπολικός κόσμος;». Ομιλητές θα είναι η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά, που κάλυψε δημοσιογραφικά για το The Press Project τις εργασίες της Συνόδου, και ο Νικόλας Νικολέας, μέλος της Παρέμβασης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της εκδήλωσης αναφέρει:

Η τελευταία σύνοδος των BRICS τον Αύγουστου του ’23 στο Γιοχάνεσμπουργκ έφερε νέα μέλη και δυναμική στον οργανισμό συνεργασίας που δημιούργησαν το 2010 Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική.

Τι συνέβη στην τελευταία σύνοδο των BRICS; – Τι σηματοδοτεί η εξέλιξη αυτά στο νέο διεθνές περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία;

Ποια η φύση και ποιοι οι στόχοι της συνεργασίας των κρατών- μελών των BRICS+;

Πώς αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης στο διεθνές περιβάλλον – νέα εποχή, πολυπολικός κόσμος; Πώς επιδρούν οι εξελίξεις αυτές στην παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη;
Σχετίζονται με τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα και τις εξελίξεις σε αυτά (Ουκρανία, Παλαιστίνη, Υεμένη, Συρία, Ναγκόρνο Καραμπάχ);

Έχει απάντηση η Δύση;

Η πολιτική οργάνωση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και το antapocrisis.gr σας προσκαλεί στις 20/10 και ώρα 19:00 στο Πολιτι(στι)κό Στέκι Εξάντας (Βαθέος 20, πλησίον μετρό Αμπελοκήπων) σε μια συζήτηση για όλα τα παραπάνω με τη δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά, που κάλυψε δημοσιογραφικά για το The Press Project τις εργασίες της Συνόδου, και το Νικόλα Νικολέα, μέλος της Παρέμβασης.

Απέναντι στο γενικό σιωπητήριο και την αποβλάκωση των συστημικών ΜΜΕ, ενημερωνόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, παίρνουμε θέση!

Ομιλητές:
Λαμπρινή Θωμά, Δημοσιογράφος
Νικόλας Νικολέας, Μέλος της Παρέμβασης

Παρασκευή, 20/10 στις 19:00
Πολιτι(στι)κό Στέκι Εξάντας, Βαθέος 20, πλησίον μετρό Αμπελοκήπων

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα