ΑΘΗΝΑ
10:18
|
16.05.2024
Το ταξίδι ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας, έπειτα από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για λόγους ασφαλείας η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρωθυπουργός, επρόκειτο να μεταβεί στο Ισραήλ στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η χώρα μας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη, οπότε και κρίθηκε πως η μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ δεν θα ήταν ασφαλής.

Στην παρέμβαση του χθες, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει κοινή φωνή στην κρίση της Μέσης Ανατολής, ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Επιπλέον, στάθηκε στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο. Ενημέρωσε, δε, για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα»: Η Θεσσαλονίκη διαδηλώνει για την Παλαιστίνη

Υεμένη: Νέες επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ εάν συνεχιστεί η σφαγή στην Γάζα

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Κούβα: Καλεί τις ΗΠΑ να την αφαιρέσουν από τα κράτη-χορηγούς της τρομοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα