ΑΘΗΝΑ
08:28
|
02.05.2024
Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στη Γερμανία, όπου κατεβάζουν και καίνε ισραηλινές σημαίες.
Επίθεση με μολότοφ σε συναγωγή στο Βερολίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε συναγωγή του Βερολίνου νωρίς την Τετάρτη (18/10), καθώς τα επεισόδια με εβραϊκούς στόχους στη γερμανική πρωτεύουσα αυξάνονται μετά την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Η κοινότητα Kahal Adass Jisroel είπε, ότι η συναγωγή της στη συνοικία Μίττε της πόλης δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο», έγραψε η κοινότητα στο X. Δημοσίευσε επίσης βίντεο με αστυνομικούς να ερευνούν τη σκηνή μπροστά από τη συναγωγή που ήταν αποκλεισμένη.

Το κτιριακό συγκρότημα της κοινότητας Kahal Adass Jisroel στο κέντρο του Βερολίνου στεγάζει μια συναγωγή, ένα νηπιαγωγείο και ένα κοινοτικό κέντρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις αρχές, υπήρξαν ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ μουσουλμάνων μεταναστών και αστυνομίας στις συνοικίες Νόικελν και Κρόιτσμπεργκ της πόλης και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, όπου πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Μετά τη βάναυση επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε, η αστυνομία αύξησε την ασφάλεια για τα εβραϊκά ιδρύματα στο Βερολίνο και σε όλη τη Γερμανία. Ωστόσο, διαδηλωτές ξέσπασαν κατεβάζοντας και καίγοντας ισραηλινές σημαίες που κυμάτιζαν σε ένδειξη αλληλεγγύης μπροστά από τα δημαρχεία σε όλη τη χώρα. Αρκετά κτίρια στο Βερολίνο όπου ζουν Εβραίοι είχαν ζωγραφισμένο το αστέρι του Δαβίδ σε πόρτες και τοίχους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα