ΑΘΗΝΑ
10:56
|
27.04.2024
Ένα δολάριο θα πληρώνουν σε λίγους μήνες παγκοσμίως οι νέοι χρήστες του Χ, πρώην Twitter, για να μπει τέλος στους ψεύτικους λογαριασμούς.
Η πλατφόρμα X, πρώην Twitter
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το X, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστός ως Twitter, έχει αρχίσει να χρεώνει νέους χρήστες στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες για να χρησιμοποιήσουν τις βασικές δυνατότητες της πλατφόρμας και στοχεύει να επεκτείνει την ετήσια χρέωση σε όλους τους νέους χρήστες παγκοσμίως, με εντολή του ιδιοκτήτη της, Ίλον Μασκ.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, οι νέοι χρήστες στις Φιλιππίνες και τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να πληρώνουν περίπου 0,75 και 0,85 δολάρια, αντίστοιχα, κάθε χρόνο, για να μπορούν να δημοσιεύουν και να συμμετέχουν στο X.

Όσοι αρνούνται να πληρώσουν θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτό θα αξιολογήσει ένα δυνητικά ισχυρό μέτρο που θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα bots και τους spammers στο X, ενώ θα εξισορροπήσουμε την προσβασιμότητα της πλατφόρμας με το μικρό ποσό χρέωσης, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Τα bots είναι λογαριασμοί που εκτελούνται από προγράμματα υπολογιστών και όχι από ανθρώπους.

Η ετήσια συνδρομή είναι η τελευταία σε μια σειρά αμφιλεγόμενων αλλαγών στην πλατφόρμα από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, η εποπτεία περιεχομένου περικόπηκε και το μπλε τικ –κάποτε χρησιμοποιούνταν για την αναγνώριση επαληθευμένων λογαριασμών– δόθηκε σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πληρώσει 8 δολάρια ετησίως.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία μετονομάστηκε σε X και έριξε το λογότυπο του μπλε πουλιού που συμβόλιζε τι ήταν η πλατφόρμα.

Ο Χ είπε ότι το νέο τέλος θα «ενίσχυε» τις υπάρχουσες προσπάθειες για τη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και τη «χειραγώγηση της πλατφόρμας μας και της δραστηριότητας bot».

Οι υπάρχοντες χρήστες στις Φιλιππίνες και τη Νέα Ζηλανδία δεν επηρεάζονται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της X Λίντα Γιακαρίνο είπε στους δανειστές της πλατφόρμας ότι η εταιρεία σχεδίαζε να δοκιμάσει τρία επίπεδα της συνδρομητικής της υπηρεσίας με βάση τον αριθμό των διαφημίσεων που εμφανίζονται στον χρήστη.

Ο Μασκ διατύπωσε την ιδέα μιας ετήσιας συνδρομής τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των ρομπότ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τεχνητά πολιτικά μηνύματα ή φυλετικό μίσος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα