ΑΘΗΝΑ
20:39
|
12.05.2024
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, ότι θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.
Μητσοτάκης για Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οδύνη του και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ό,τι συνέβη στο νοσοκομείο της Γάζας, τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθεί άμεσα τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο επανέλαβα τις θέσεις της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στο Ισραήλ στην αυτοάμυνα πάντα όμως με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και έχοντας ως κύριο μέλημα την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε κατά την έναρξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επεκταθεί η σύρραξη» και τόνισε ότι «είναι επιβεβλημένο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε. και η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων χωρίς υποχωρήσεις».

Όσον αφορά στο ταξίδι του στο Ισραήλ που ματαιώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερον δυνατόν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας ξεκινώντας με την παρουσία μου το Σάββατο στο Κάϊρο στα πλαίσια μιας πολυμερούς διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος για το παλαιστινιακό πρόβλημα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι «το βασικό πολιτικό συμπέρασμα ήταν την πρώτη Κυριακή όπου οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία» και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες και δήμαρχους όπως κάναμε και στο παρελθόν. Η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί και τώρα».

«Οι εκλογές τελείωσαν, επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμηση ότι οι πολίτες κουράστηκαν από τις απανωτές εκλογικές διαδικασίες αλλά αυτό που δεν σταματά είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε για τις τεράστιες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Η Χαμάς επικρίνει τον Μπάιντεν για τη σύνδεση της εκεχειρίας με την απελευθέρωση ομήρων

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μπλίνκεν: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα