ΑΘΗΝΑ
01:41
|
05.05.2024
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την ισραηλινή εκδοχή πως η επίθεση στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί με τουλάχιστον 500 νεκρούς έγινε από Παλαιστίνιους μαχητές.
Νετανιάχου Μπάιντεν αγκαλιάστηκαν στο αεροδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ σήμερα και για την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που δώσατε στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μια υποστήριξη που αντανακλά τη συντριπτική βούληση του αμερικανικού λαού».

Μ’ αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σήμερα το πρωί, λίγες μόνο ώρες μετά τη χθεσινή εκατόμβη στη Γάζα, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

«Βλέπω την υποστήριξή σας καθημερινά στο εύρος και το βάθος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή αυτού του πολέμου», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας την συνεργασία των δύο χωρών «πραγματικά άνευ προηγουμένου».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επαίνεσε τον Τζο Μπάιντεν για την παροχή στο Ισραήλ «των εργαλείων που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας» και «για το ξεκάθαρο μήνυμα που στείλατε στους εχθρούς μας να μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας», ενώ επεσήμανε και την αποστολή των δύο αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ που όπως είπε «υποστηρίζουν τα λόγια με πράξεις».

«Αλλά πάνω από όλα, κύριε Πρόεδρε, ο κόσμος βλέπει αυτή την υποστήριξη και την ηθική διαύγεια που επιδείξατε από τη στιγμή που δέχθηκε επίθεση στο Ισραήλ», πρόσθεσε τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν χαράξει μια σαφή γραμμή «μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας».

Χωρίς καμία αναφορά στην χθεσινή απάνθρωπη επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατάληξε, ευχαριστώντας τον Μπάιντεν που στέκεται δίπλα στο Ισραήλ «σήμερα, αύριο και πάντα».

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου Άιζακ Χέρτζογκ ανέφερε ότι υποδέχτηκε τον Αμερικανό ομόλογό του αναφέροντας: «Καλώς ήρθατε, κύριε Πρόεδρε. Ο Θεός να σας ευλογεί που προστατεύετε το έθνος του Ισραήλ».

Επανέλαβε το αφήγημα του Τελ Αβίβ για παλαιστινιακό χτύπημα ο Μπάιντεν

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του από το Τελ Αβίβ, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε το ισραηλινό αφήγημα ότι η επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί με τουλάχιστον 500 νεκρούς έγινε από Παλαιστίνιους μαχητές και όχι από το Ισραήλ.

«Ήμουν βαθιά λυπημένος και εξοργισμένος από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες. Με βάση αυτά που έχω δει, φαίνεται ότι έγινε από άλλη ομάδα, και όχι από εσάς», ανέφερε, υποστηρίζοντας δημόσια την εκδοχή του Ισραήλ για τα γεγονότα. Αλλά πρόσθεσε, «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι».

Ο Μπάιντεν είπε στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι βρίσκεται στο Ισραήλ για «έναν απλό λόγο»: «Θέλω ο λαός του Ισραήλ και όλοι οι λαοί του κόσμου να γνωρίζουν πού στέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η Χαμάς «έσφαξε» τα θύματά της, συμπεριλαμβανομένων 33 Αμερικανών κάνοντας λόγο για «φρικαλεότητες που κάνουν το ISIS να μοιάζει πιο ορθολογικός», ενώ εκτίμησε πως «η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλο τον παλαιστινιακό λαό και του έχει φέρει μόνο δεινά».

Τέλος, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν πως το Ισραήλ θα έχει ό,τι χρειάζεται «για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα