ΑΘΗΝΑ
13:19
|
03.05.2024
Εντείνεται η καταστολή ενάντια σε κάθε αντίθετη φωνή στη Γερμανία.
Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους με κανόνια νερού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 174 άνθρωποι συνελήφθησαν και 65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή Νοϊκέλν της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η συγκέντρωση, όπως και μια σειρά άλλες τις τελευταίες ημέρες, είχε απαγορευτεί από τις Αρχές που προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους με κανόνια νερού με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις, με τους διαδηλωτές να στήνουν φλεγόμενα οδοφράγματα για αν αντιμετωπίσουν τις αστυνομικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλά οχήματα και ένα δέντρο πήραν φωτιά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που όπως ανέφεραν οι αρχές είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό 65 αστυνομικών.

Η συγκέντρωση ήταν η τρίτη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, με την ένταση να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις παρακείμενες γειτονιές όπου ζουν πολλοί μετανάστες αραβικής καταγωγής.

Μία ακόμα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα έξω από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, η οποία όμως επίσης διαλύθηκε καθώς η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη των 50 ατόμων που είχαν εγκρίνει οι Αρχές.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες γερμανικές πόλεις, όπως η Φρανκφούρτη, όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, και στη Νυρεμβέργη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα