ΑΘΗΝΑ
03:15
|
09.05.2024
Πάνω από δύο οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες Παλαιστίνιοι Χριστιανοί καθώς και οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα απόψε για τον βομβαρδισμό του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Πορφυρίου στη Λωρίδα της Γάζας. Οι τελευταίες αναφορές που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Χ λίγο πριν τις 23.00 απόψε αναφέρουν πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε ένα σπίτι δίπλα στον ελληνορθόδοξο ναό στη Γάζας προκαλώντας κατάρρευση ενός μέρους της εκκλησίας καταπλακώνοντας ή τραυματίζοντας περίπου 50 Χριστιανούς που είχαν αναζητήσει εκεί καταφύγιο.

Μέρος του χώρου που βομβαρδίστηκε

Από την ειδεχθή επίθεση, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άτομα, το ένα παιδάκι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Ένα από τα τραυματισμένα παιδάκια που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο ναό

Ο ναός του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα προτού βομβαρδιστεί απόψε

Σύμφωνα με τον έγκυρο Παλαιστίνιο δημοσιογράφο Γιούνις Τιράουι, οι ισραηλινοί βομβάρδισαν τον ελληνορθόδοξο ναό στον οποίο είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες Χριστιανοί της περιοχής με την ελπίδα πως θα γλίτωναν τα πυρά των Ισραηλινών.

Ο ίδιος δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ αναφέρει πως τραυματίστηκαν «δεκάδες Χριστιανοί συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση».

O Τιράουι σημείωσε στη συνέχεια πως πολλοί έχουν εγκλωβιστεί σε σωρό συντριμμιών από την επίθεση και πως το ίδιο γεγονός βεβαιώνει και η συνάδελφός του, Ράνα Αμπού Φάρχα.

Στις 9 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ είχαν κυκλοφορήσει φήμες για βομβαρδισμό του ναό, που ευτυχώς στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Απόψε, ωστόσο, η επιδρομή των Ισραηλινών στον χριστιανικό ναό, έναν από τους παλιότερους στην περιοχή, επιβεβαιώθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα