ΑΘΗΝΑ
04:29
|
02.05.2024
«Είναι ασαφές από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι αλλά κατευθύνονταν προς βόρεια κατεύθυνση» ανέφερε απόψε εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
Το αντιτορπιλικό USS Carney έγινε σήμερα στόχος επίθεσης των Χούθι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος πυραύλων των Χούθι της Υεμένης έγινε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, σήμερα, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Η είδηση ανακοινώνεται αρκετές ώρες αφότου η Χεζμπολάχ του Ιράκ χτύπησε βάσεις του αμερικανικού στρατού σε ιρακινό έδαφος αλλά και βάσεις των αμερικανικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο απάντησε στα πυρά με πυραύλους SM2  καταρρίπτοντας τους «τουλάχιστον τρεις πυραύλους» των Χούθι σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου, ABC.

«Είναι ασαφές από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι αλλά κατευθύνονταν προς βόρεια κατεύθυνση» ανέφερε απόψε εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που επιβεβαίωσε το συμβάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κανένας από το πλήρωμα του πλοίου δεν έπαθε το παραμικρό.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του CNN αναφέρεται πως το αντιτορπιλικό, που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή, αναχαίτισε επιτυχώς πυραύλους στα ανοιχτά της Υεμένης, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι έσπευσαν να σχολιάσουν πως οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη και αναχαιτίστηκαν από τους Αμερικανούς είχαν στόχο το ισραηλινό έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα