ΑΘΗΝΑ
12:18
|
28.06.2024
Η Μόσχα παραμένει ακλόνητη στη θέση για ένα βιώσιμο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό προκειμένου να επιλυθούν όλα τα αμφισβητούμενα ζητήματα, δήλωσε, σήμερα Παρασκευή κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Ζάιτσεφ.

«Η προσέγγισή μας βασίζεται στο διεθνές νομικό πλαίσιο της διευθέτησης στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Χωρίς επίλυση αυτού του στόχου, είναι αδύνατο να μιλήσουμε για μακροπρόθεσμη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και γι’ αυτό καλούμε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν το συντομότερο άμεσες διαπραγματεύσεις προκειμένου να συζητήσουν όλα τα αμφισβητούμενα ζητήματα», είπε.

«Η Ρωσία παραμένει ακλόνητη σε μια θέση αρχών για την ίδρυση ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που θα συνυπάρχει σε ειρήνη και ασφάλεια με το Ισραήλ» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι τα τελευταία τραγικά γεγονότα «τονίζουν και πάλι με όλη την οξύτητα την ανάγκη να ξεκινήσουμε επειγόντως συλλογικές προσπάθειες με σκοπό την παροχή συνθηκών για την έναρξη μιας πλήρους διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουλή οι δύο συμβάσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία

Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες για τα τρία ανώτερα αξιώματα στην Ε.Ε.

Είναι το ΝΑΤΟ έτοιμο για πόλεμο;

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα