ΑΘΗΝΑ
01:39
|
18.05.2024
Τάχθηκε υπέρ μαζικών απελάσεων παράτυπων μεταναστών, εξηγώντας πως η απεριόριστη μετανάστευση θέτει «σε κίνδυνο» το κράτος πρόνοιας.
Όλαφ Σολτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο «υπερασπιστή» των απανταχού Εβραίων ανέλαβε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καθώς μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel δεσμεύτηκε ότι το γερμανικό κράτος θα κάνει «τα πάντα» για να προστατεύσει τη ζωή των Εβραίων στη χώρα του.

Δήλωσε επίσης πως τάσσεται υπέρ μαζικών απελάσεων παράτυπων μεταναστών, εξηγώντας πως η απεριόριστη μετανάστευση θέτει «σε κίνδυνο» το κράτος πρόνοιας, προσθέτοντας πως «ο περιορισμός της μετανάστευσης δε μας κάνει απάνθρωπους».

«Όποιος δεν μπορεί να επικαλεστεί λόγο προστασίας και δεν έχει προοπτική παραμονής, πρέπει να φεύγει. Πρέπει να απελαύνουμε πιο πολύ και πιο γρήγορα ανέφερε υποστηρίζοντας πως η κυβέρνησή του «έχει την ευθύνη της διασφάλισης της λειτουργίας της κοινότητάς μας» τόνισε ενώ στη συνέχεια επανέλαβε πως «ο στρατός του Ισραήλ έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου, κάθε νομιμοποίηση να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της τρομοκρατίας της Χαμάς».

Ερωτηθείς εάν σε κλιμάκωση της κρίσης είναι διατεθειμένος να στείλει Γερμανούς στρατιώτες, στη Γάζα ο καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση παραείναι σοβαρή για να κάνουμε αφηρημένες εικασίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα