ΑΘΗΝΑ
16:44
|
09.05.2024
Καρέ καρέ η απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων αιχμαλώτων της Χαμάς.
Απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Αμερικανίδων ομήρων από την Χαμάς, το βράδυ της Παρασκευής (20/10), έδωσε στη δημοσιότητα η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μητέρα και κόρη κατεβαίνουν από το στρατιωτικό όχημα της Χαμάς και στη συνέχεια τους παραλαμβάνει ένα μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Η 59χρονη Τζούντιθ Τάι Ραάναν και η 17χρονη κόρη της Νάταλι παραδόθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ακούστηκε πάρα πολύ καλά, πολύ χαρούμενη και μοιάζει να είναι καλά», δήλωσε ο πατέρας της Νάταλι, Ούρι Ραάναν, μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι όλοι οι όμηροι «πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως και χωρίς όρους». «Υπάρχουν άλλοι 10 Αμερικανοί η τύχη των οποίων αγνοείται σε αυτή τη σύρραξη. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς κρατούνται από τη Χαμάς», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Εισβολή του στρατού σε στούντιο του Al Jazeera στη Ναζαρέτ

Κουτσούμπας από Νταχάου: «Φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον φασισμό»

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακή βία- «Κρεμάστηκα από το μπαλκόνι»

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα