ΑΘΗΝΑ
05:04
|
01.05.2024
Η Σλοβενία ανέπτυξε το Σάββατο αστυνομία στα συνοριακά περάσματα με την Κροατία και την Ουγγαρία για να αποτρέψει πιθανές απειλές για την ασφάλεια.
Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές στα σύνορα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σλοβενία ανέπτυξε το Σάββατο αστυνομία στα συνοριακά περάσματα με την Κροατία και την Ουγγαρία για να αποτρέψει πιθανές απειλές για την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές καθώς οι ταξιδιώτες περίμεναν να ελέγξουν τα έγγραφά τους, μεταδίδει το Reuters.

Η σλοβενική κυβέρνηση αποφάσισε την Παρασκευή να εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους έως τις 30 Οκτωβρίου, μετά τη γειτονική Ιταλία, η οποία εισήγαγε ελέγχους στα σύνορά της με τη Σλοβενία για να βελτιώσει την εσωτερική ασφάλεια.

Η αστυνομία αναπτύχθηκε σε 14 συνοριακά περάσματα με την Κροατία και την Ουγγαρία, μετέδωσε το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA. Τα υπόλοιπα 18 περάσματα δεν θα έχουν μόνιμη αστυνομική παρουσία.

Οι ταξιδιώτες έκαναν ουρά για να ελέγξουν τα χαρτιά τους στο πέρασμα Obrezje στα σύνορα με την Κροατία, όπου δεν είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν η Κροατία εντάχθηκε στη ζώνη Σένγκεν χωρίς έλεγχο.

Η Κατίκα Φγιάκο, η οποία ταξίδευε από την πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ, είπε ότι είχε φύγει νωρίτερα για να κάνει το ταξίδι λόγω των ελέγχων. «Τώρα αυτό είναι μεγαλύτερο χάος, οι άνθρωποι ανησυχούν», είπε.

Εξηγώντας την απόφασή της να εισαγάγει συνοριακούς ελέγχους, η κυβέρνηση ανέφερε απειλές για την ασφάλεια που μπορεί να προέρχονται από, όπως είπε, «μέλη διαφόρων τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών κινημάτων και ομάδων» που μετακινούνται από περιοχές ένοπλων συγκρούσεων και στοχεύουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ανέφερε επίσης αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος στα δυτικά Βαλκάνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα