ΑΘΗΝΑ
23:51
|
02.05.2024
Το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Άγιος Στέφανος στην Κέρκυρα φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση.
Φωτιά στην Κέρκυρα (Πηγή: kerkirasimera)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Άγιος Στέφανος στην Κέρκυρα φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες έφτασαν δίπλα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού, σε αγροτοδασική έκταση και σε ελαιώνα, ενώ η πυροσβεστική, η πολιτική προστασία και οι εθελοντές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να περιορίσουν τα τρία διαφορετικά μέτωπα, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να φτάνουν κατά περιόδους με ριπές τα 8 μποφόρ.

Νωρίτερα απεστάλλει μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του οικισμού Άγιος Στέφανος για να εκκενώσουν τα σπίτια τους προς το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Στέφανος βόρειας Κέρκυρας απομακρυνθείτε προς λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ εθελοντές απομάκρυναν ελαιόδιχτα κάτω από τις ελιές τα οποία αποτελούν εύφλεκτη ύλη. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προσωρινά καταλαγιάσει, ωστόσο υπάρχει φόβος να ισχυροποιηθούν και πάλι το απόγευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα