ΑΘΗΝΑ
04:38
|
22.05.2024
Ο Ανατόλι Αντόνοφ χαρακτήρισε την αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ «μια συλλογή ξεκάθαρων εικασιών».
Ανατόλι Αντόνοφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις υποτιθέμενες προσπάθειες της Μόσχας να διαβρώσει την πίστη του κοινού στην ακεραιότητα των εκλογών παγκοσμίως δεν είναι παρά «μια συλλογή ξεκάθαρων εικασιών», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με ένα τέτοιο έγγραφο. Ωστόσο, όπως το λένε στη Δύση, είναι “πολύ πιθανό” ότι αυτό το έγγραφο είναι μια συλλογή από ξεκάθαρες εικασίες, κουτσομπολιά και ρωσοφοβικά ξεσπάσματα», σημείωσε ο απεσταλμένος, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές σε μέσα.

«Δεν μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους υπονοούμενα. Έχουν τις ρίζες τους στις ανασφάλειες της διοίκησης σχετικά με την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των μεθόδων επίλυσης προβλημάτων τόσο στο εσωτερικό όσο και στη διεθνή σκηνή. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι δεν επιτυγχάνουν τους διακηρυγμένους τους στόχους και χάνουν τη θέση τους ως παγκόσμιος ηγεμόνας. Και ως εκ τούτου, όπως έχει γίνει ήδη κοινός τόπος, αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν. Αυτός ο ρόλος έχει ανατεθεί πάντα στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Αντόνοφ.

«Θεωρώντας τη χώρα μας ως αντίπαλο, ο Λευκός Οίκος δείχνει αδιαφορία για πραγματιστική συνεργασία για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Η Ουάσιγκτον, με τις απερίσκεπτες πολιτικές της, έχει οδηγήσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις σε αδιέξοδο», πρόσθεσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ είχαν στείλει μια αξιολόγηση πληροφοριών σε περισσότερες από 100 χώρες υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα προσπαθούσε «να διαβρώσει την πίστη του κοινού στην ακεραιότητα των δημοκρατικών εκλογών παγκοσμίως».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση με τακτικά πυρηνικά όπλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα