ΑΘΗΝΑ
06:33
|
03.05.2024
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα Κυριακή σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων γύρω από την πλατεία Σούμαν στις Βρυξέλλες.
Διαδηλωτές κυματίζουν σημαίες καθώς περνούν μπροστά από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα Κυριακή σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων γύρω από την πλατεία Σούμαν, όπου βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, με τους διοργανωτές να απαιτούν τον τερματισμό των «σφαγών στη Γάζα» και τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα όπως «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», ενώ παράλληλα αποδοκίμαζαν Ισραήλ, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την άνευ όρων στήριξη της στο Ισραήλ, μια στάση την οποία αποδοκίμασαν με επιστολή τους περίπου 850 εργαζόμενοι την Ε.Ε..

Χιλιάδες διαδηλωτές και στο Παρίσι

Πάνω από δέκα χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα ζητώντας από το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από κάλεσμα από την οργάνωση «Εθνική Πρωτοβουλία για μια δίκαιη και συνεχής ειρήνη ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς».

Η γαλλική κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να απαγορεύσει όλες τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, όμως την περασμένη Πέμπτη, το δικαστήριο του Παρισιού ακύρωσε το μέτρο, λέγοντας ότι τέτοιες ανακοινώσεις είναι «σοβαρή και ξεκάθαρα παράνομη απειλή για το δικαίωμα στη διαμαρτυρία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα