ΑΘΗΝΑ
00:31
|
07.05.2024
«Τα συντρίμμια» του Mohammad Sabaaneh και το «Πραγματικό πρόσωπο της Χαμάς» από τον Ilya Katz.
Το σκίτσο ενός Παλαιστίνιου και το σκίτσο ενός Ισραηλινού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εκκλήσεις για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αλλά χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε στο Κάιρο η «Σύνοδος για την Ειρήνη» με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να ζητεί να αναληφθεί άμεσα δράση για να τερματιστεί «ο εφιάλτης».

Οι συνομιλίες προσέκρουσαν σε δύο σημεία. Από τη μία «οι δυτικές χώρες ζητούσαν μια ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς», η επίθεση της οποίας στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ προκάλεσε το ξέσπασμα του πολέμου. Από την άλλη ζητούσαν να διατυπωθεί «έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων», που απήγαγε η παλαιστινιακή οργάνωση στη διάρκεια της επίθεσής της.

Στο μεταξύ προ των πυλών βρίσκεται η έναρξη της χερσαίας επιδρομής των ισραηλινών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της χώρας, Ντάνιελ Χαγκάρι, να διαμηνύει ότι θα εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Παλαιστίνης ως «προετοιμασία για το επόμενο στάδιο του πολέμου».

Και ο πόλεμος συνεχίζεται για 15η μέρα… Ο σκιτσογράφος Mohammad Sabaaneh βλέπει παντού συντρίμμια στην πατρίδα του από τη Λωρίδα της Γάζας έως τη Δυτική Όχθη…

… ενώ ο Ισραηλινός σκιτσογράφος Ilya Katz εστιάζει στο ανθρωποφάγο «Πραγματικό πρόσωπο της Χαμάς!».

Δύο σκίτσα, δύο τελείως διαφορετικές ματιές ενός πολέμου που μετρά ήδη χιλιάδες θύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα