ΑΘΗΝΑ
20:27
|
30.04.2024
Το συνεργείο της ΕΡΤ προσπαθούσε να τραβήξει πλάνα από το αυτοκίνητο από την περιοχή.
Ευτυχία Πενταράκη, Λωρίδα της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποιητικά πυρά δέχτηκε το συνεργείο της ΕΡΤ από τον στρατό του Ισραήλ, λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η χερσαία εισβολή στη γονατισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της δημόσιας τηλεόρασης στο εμπόλεμο πεδίο, την ώρα που οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να πάρουν ένα πλάνο μέσα από το αυτοκίνητο, δέχτηκαν σφαίρα από τα ισραηλινά στρατεύματα. 

Όπως περιγράφει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, υπάρχει «ένταση και εκνευρισμός» από πλευράς του Ισραήλ. «Έχει αλλάξει η στάση τους απέναντί σε όλους τους δημοσιογράφους που επιχειρούν και προσπαθούν να φτάσουν κοντά και να δουν τι γίνεται με τα στρατεύματα που έχουν πάρει θέσεις μάχης», παρατηρεί. 

«Όχι, φεύγετε από εδώ, έχει κηρυχτεί στρατιωτική περιοχή» ήταν η απάντηση που έλαβε η ίδια πηγαίνοντας σε ένα σημείο από αυτά στα οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές και ρωτώντας προκειμένου το συνεργείο της ΕΡΤ να τραβήξει κάποια πλάνα.

Λίγο αργότερα, όταν η κ. Πενταράκη μαζί με το συνεργείο του σταθμού μπήκαν στο αυτοκίνητο, τους πλησίασε ένα άλλο όχημα, με τον οδηγό εκνευρισμένο να τους λέει «τι θέλετε εδώ, φύγετε απο εδώ». 

Παίρνοντας τον δρόμο της φυγής, η ανταποκρίτρια ζήτησε από τον οπερατέρ Κάρλο Ρούβιο να σηκώσει την κάμερα και να τραβήξει ένα πλάνο. Τότε το αμάξι που τους ακολουθούσε πυροβόλησε πάνω από το δικό τους, προκειμένου να τους δώσει το «μήνυμα», ότι δηλαδή δεν μπορούν να τραβήξουν πλάνα. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα