ΑΘΗΝΑ
06:26
|
28.04.2024
Εκ νέου ερώτηση από τους τομεάρχες Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των σεισμόπληκτων που είναι ενοικιαστές κατοικιών στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Κοντέινερ στο Αρκαλοχώρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ενοικιαστές σπιτιών που επλήγησαν από τον σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι, οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήριο που τους ζητά να φύγουν από τον οικισμό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμόπληκτων, Κώστας Γκαντάτσιος δήλωσε στην ΕΡΤ σχετικά με το θέμα: «Τα ειδοποιητήρια που έχουν δοθεί είναι 12, και αφορούν οικογένειες τρίτεκνες, μονογονεϊκές, έναν κύριο με 90% αναπηρία. Χθες ενημερωθήκαμε εκτάκτως και αυτό προκάλεσε μία πρώτη αναστάτωση». Να σημειωθεί πως στους εν λόγω οικίσκους που στήθηκαν μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου, το 2021 φιλοξενούνται πάνω από 600 άνθρωποι.

Για το γεγονός ότι διεξάγονται κανονικά πλειστηριασμοί για σπίτια που έχουν καταστραφεί από τον σεισμό, ο κ. Γκαντάτσιος ανέφερε: «Από τον Μάρτιο είχαμε δεσμεύσεις λογαριασμών, πετύχαμε σαν σύλλογος και το αποτρέψαμε, είχαμε 20 κατασχετήρια, δύο πλειστηριασμοί σε αγροτεμάχια και τέσσερις πλειστηριασμοί… δεν υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, το ζητήσαμε, αλλά δεν υπάρχει. Αυτό που θα γίνει και στη Θεσσαλία, είναι αυτό που περνάμε εμείς τώρα».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Υποδομών και Μεταφορών, Χάρης Μαμουλάκης και Ανάπτυξης Χρήστος Γιαννούλης κατέθεσαν εκ νέου ερώτηση, με την οποία ερωτώνται σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να παραμείνουν στους οικίσκους οι σεισμόπληκτοι που δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά ενοικιαστές κατοικιών στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

«Δυο χρόνια μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ‘διώχνει’ με συνοπτικές διαδικασίες τους σεισμόπληκτους που διαμένουν σε οικίσκους οι οποίοι δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν, αλλά ενοικιαστές», καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Υποδομών και Μεταφορών, Χάρης Μαμουλάκης και Ανάπτυξης Χρήστος Γιαννούλης.

Στην ανακοίνωσή τους εξηγούν: «Μέσω ειδοποιητηρίου οι σεισμόπληκτοι ενημερώθηκαν πως έως 31/12/2023 πρέπει να εγκαταλείψουν τους οικίσκους που διαμένουν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος υπάρχουν μέχρι και σήμερα επτά καταυλισμοί με οικίσκους στους οποίους ζουν περίπου τριακόσοι σεισμόπληκτοι. Οι εκατό τριάντα εννέα (139) οικίσκοι ανήκουν στον Ελληνικό δημόσιο και οι πενήντα (50) προέρχονται από δωρεές που δόθηκαν. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι σεισμόπληκτοι είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και 2.250 φάκελοι με αιτήσεις αποκατάστασης κτισμάτων δεν έχουν εξεταστεί καθώς έχουν δοθεί μόλις 29 εγκρίσεις για ανοικοδόμηση καταστραμμένων σπιτιών».

Σημειώνουν ότι σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων και της επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, «καταθέτουμε εκ νέου ερώτηση, με την οποία ερωτώνται τα συναρμόδια υπουργεία σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν ώστε να παραμείνουν στους οικίσκους οι σεισμόπληκτοι που δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά ενοικιαστές κατοικιών στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας;».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα