ΑΘΗΝΑ
02:51
|
04.05.2024
Και το βρετανικό δίκτυο αμφισβητεί την εκδοχή του Ισραήλ ότι το πολύνεκρο χτύπημα έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ.
νοσοκομείο αλ-Αχλί, Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και το βρετανικό δίκτυο Channel 4 αμφισβητεί την εκδοχή του Ισραήλ ότι το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο αλ-Αχλί της Γάζας έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις κατηγορίες της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς περί χτυπήματος του IDF.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Channel 4, ο διάλογος που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ και ισχυριζόταν ότι ανήκει σε «τρομοκράτες της Ισλαμικής Τζιχάντ» είναι τελικά συρραφή από δύο άλλα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ έχει κατηγορήσει την ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα βίντεο το οποίο – κατά τη γνώμη των Ενόπλων Δυνάμεων – τους αθωώνει από οποιαδήποτε εμπλοκή σχετικά με τον βομβαρδισμό.

Πρόκειται για δορυφορικές εικόνες, αλλά και βίντεο από drone, που δείχνουν την περιοχή που χτυπήθηκε, το πάρκινγκ του νοσοκομείου όπου ξέσπασε η φωτιά, «μετά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ», όπως ανέφερε ο IDF.

Όμως, ειδικοί που έψαξαν τα ντοκουμέντα και μίλησαν στο βρετανικό Channel 4, εξήγησαν ότι ο αποκαλυπτικός διάλογος των τρομοκρατών είναι τελικά συρραφή από άλλα διαφορετικά γεγονότα, τα οποία μονταρίστηκαν κατάλληλα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα