ΑΘΗΝΑ
22:26
|
04.05.2024
Με κάθε μέσο εγκατέλειψαν τις εστίες τους το τελευταίο 10ήμερο πάνω από 19.000 Λιβανέζοι άμαχοι για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών.
Λιβανέζοι άμαχοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 19.000 είναι οι Λιβανέζοι άμαχοι που είχαν σπίτια κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν για να μην πέσουν θύματα διασταυρούμενων πυρών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος οι άμαχοι Λιβανέζοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο στο νότιο τμήμα της χώρας είναι τουλάχιστον 19.646 άνθρωποι. Προέβλεψε ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί και άλλο το επόμενο διάστημα καθώς οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου επιδεινώνονται καθημερινά από τις 8 Οκτωβρίου.

Οι περισσότεροι από τους Λιβανέζους αμάχους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους αναζητούν προσωρινό καταφύγιο σε σχολεία, γυμναστήρια και μεγάλους συνεδριακούς χώρους (όπου υπάρχουν) καθώς η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας αδυνατεί να τους εξασφαλίσει την ελάχιστη βοήθεια μετεγκατάστασης σε ξενώνες και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Από τις 7 Οκτωβρίου που σημειώθηκαν οι επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ  σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ αλλά και Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Έκτοτε, υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο λιβανέζικο έδαφος.

Οι αρχές της χώρας αλλά και στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν καταγγείλει τον ισραηλινό στρατό πως χρησιμοποιεί ακόμη και βόμβες λευκού φωσφόρου σε μεθοριακά χωριά του Λιβάνου οι οποίες απαγορεύονται από διεθνείς συνθήκες επειδή προκαλούν πολύ σοβαρά εγκαύματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν οικτρό θάνατο.

Ανάλογες μετακινήσεις αμάχων παρατηρούνται το ίδιο διάστημα και από τη μεριά του Ισραήλ, όπου από την περασμένη βδομάδα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης 28 εβραϊκών εποικισμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα