ΑΘΗΝΑ
16:25
|
06.05.2024
Εκπρόσωπος της Χαμάς στην Αίγυπτο ανακοίνωσε πως δύο ηλικιωμένες αφέθηκαν ελεύθερες απόψε. Διπλωματικό θρίλερ για απελευθέρωση έως 50 ομήρων.
Οι δύο γυναίκες όμηροι που αφέθηκαν απόψε ελεύθερες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαραθώνιο διπλωματικό παζάρι φαίνεται πως κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με στόχο την απελευθέρωση έως και 50 ομήρων της Χαμάς που διαθέτουν διπλή υπηκοότητα. Λίγο μετά τις 21.30 απόψε εκπρόσωπος της Χαμάς στην Αίγυπτο ανακοίνωσε πως η οργάνωση απελευθέρωσε δύο ηλικιωμένες γυναίκες ομήρους μετά από μεσολάβηση Αιγυπτίων και Καταριανών αξιωματούχων.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως οι δύο γυναίκες αφέθηκαν απόψε ελεύθερες «για ανθρωπιστικούς λόγους» σε μία προσπάθεια να κάνει αντίστιξη με τις κλιμακούμενες ισραηλινές επιδρομές σε βάρος κατοίκων της Γάζας.

Οι δύο γυναίκες (σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian) ονομάζονται Νούριτ Γιτζάκ και Γοχβέντ Λίφσιτζ. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι δύο γυναίκες πως έφθασαν στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, που είναι στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα, δήλωσε, πως «ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ σαν «ψευδή προπαγάνδα».

Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λέβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Η είδηση αναμεταδόθηκε αμέσως από ισραηλινά ΜΜΕ.

Νωρίτερα, απόψε, ρεπόρτερ της εφημερίδας The New York Times επικαλούμενοι πηγές που έχουν πρόσβαση σε συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Κατάρ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο έως 50 όμηροι να απελευθερωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε και το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, που μετέδωσε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε «να επισφραγιστεί σύντομα».

Το βράδυ της Παρασκευής η Χαμάς απελευθέρωση για ανθρωπιστικούς λόγους και δίχως φανερά ανταλλάγματα, (και πάλι με τη μεσολάβηση του Κατάρ) μία έφηβη και τη μητέρα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα