ΑΘΗΝΑ
12:32
|
05.05.2024
Η προτεινόμενη τιμή λιανικής που ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Οικονομίας είναι τα 40 δολάρια.
H Κένυα είναι αποφασισμένη να κάνει τα smartphones προσιτά σε όλους, δήλωσε ο Ελιούντ Οβάλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη παρτίδα οικονομικά προσιτών smartphones που συναρμολογούνται στην Κένυα με την υποστήριξη της κυβέρνησης θα διατεθεί στην αγορά στο τέλος του μήνα, δήλωσε ο ο υπουργός Πληροφοριών, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Ελιούντ Οβάλο.

Τα κινητά τηλέφωνα αναμένεται να εμφανιστούν στα καταστήματα στις 30 Οκτωβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 40 δολάρια, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ο Οβάλο.

«Ναι, η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι στις 30 Οκτωβρίου. Αυτά είναι όλα [όσα μπορούμε να πούμε] για την ώρα», είπε στην Business Daily. «Θα δημοσιοποιήσουμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες με το λανσάρισμα».

Τα smartphones αναμενόταν αρχικά να κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο, αλλά ο Οβάλο τον Ιούλιο δήλωσε ότι η κυβέρνηση μόλις είχε ολοκληρώσει μια μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τις συσκευές. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Κένυα είναι αποφασισμένη να κάνει τα smartphones προσιτά σε όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Το έργο είναι μέρος μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της πρόσβασης των Κενυατών σε ψηφιακές συσκευές. Τα smartphones συναρμολογούνται από μια τριμελή κοινοπραξία που αποτελείται από την κινεζική εταιρεία χονδρικής Shenzhen TeleOne Technology και τις κενυατικές Safaricom και Jamii Telecommunications.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα