ΑΘΗΝΑ
13:39
|
28.04.2024
Οι εντεινόμενες επιδρομές, κατά τον πρώην Πρόεδρο, μπορεί να «υπονομεύσουν μακροχρόνιες προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».
Μπαράκ Ομπάμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ευλογίες του στη συνέχιση των στρατιωτικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε απόψε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας εντούτοις κριτική σε ό,τι αφορά τον πλήρη τερματισμό υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και ανεφοδιασμού του παλαιστινιακού θύλακα σε τρόφιμα και φάρμακα, από το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε σε εκτενή ανακοίνωση που δημοσιοποίησε απόψε, ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας μπορεί να αυξήσει τις διεθνείς πιέσεις σε βάρος του Ισραήλ και να επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική κατάσταση για «έναν αιχμάλωτο πληθυσμό πολιτών». Μπορεί επίσης να «υπονομεύσει μακροχρόνιες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

«Γι’ αυτό είναι σημαντικό όσοι από εμάς υποστηρίζουμε το Ισραήλ σε αυτή  τη στιγμή ανάγκης, να ενθαρρύνουμε μία στρατηγική που θα αποδυναμώσει τη Χαμάς και από  την άλλη θα ελαχιστοποιήσει άλλες απώλειες αμάχων. Η πρόσφατη κίνηση του Ισραήλ να επιτρέψει μερικά φορτηγά με βοήθεια στη Γάζα, που έγινε εν μέρει από την παρασκηνιακή διπλωματία της κυβέρνησης Μπάιντεν, είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα αλά πρέπει να συνεχίσουμε να ηγούμαστε της διεθνούς κοινότητας στην επιτάχυνση κρίσιμης βοήθειας και εφοδίων στον πληθυσμό της Γάζας που τα χρειάζεται απεγνωσμένα» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμπα.

Επίσης, έκανε έκκληση για απόρριψη του αντισημιτισμού αλλά και εκδηλώσεων ή κινήσεων κατά των Μουσουλμάνων, κατά των Αράβων, κατά των Παλαιστινίων, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά το… «δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα