ΑΘΗΝΑ
23:01
|
27.04.2024
Οι τρεις υπουργοί κατά τη συνάντηση στην Τεχεράνη δεν μπόρεσαν να μην αναφερθούν και στις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν, Ρωσίας, Τουρκίας στην Τεχεράνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να μη στοχοποιούνται «αθώοι πολίτες στη Γάζα» ζήτησαν απόψε οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη.

Οι τρεις αξιωματούχοι, που συναντήθηκαν στην Τεχεράνη για να συζητήσουν την κατάσταση στον Καύκασο, δεν μπόρεσαν να μην αναφερθούν και στις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε από την μεριά του πως οι μονομερείς ενέργειες στη Μέση Ανατολή μπορεί να φουντώσουν την κρίση αντί να την αποκλιμακώσουν κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως δεν έχουν προσφέρει καμία νέα ιδέα. «Όσες περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες (σ.σ. των ΗΠΑ) έχουμε τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να επιταθεί η κρίση» είπε ο Λαβρόφ, κατά το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Πρότεινε να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάπαυσης του πυρός, να επιλυθούν τα ανθρωπιστικά ζητήματα και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα οδηγήσει στην ειρήνη, στη βάση της λύσης των δύο κρατών, μην παραλείποντας να καταγγείλει τις ΗΠΑ πως κατέστρεψαν το λεγόμενο «Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή» που συγκροτούσαν ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα