ΑΘΗΝΑ
06:50
|
03.05.2024
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο αμφιθέατρο 2 της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
Εκδήλωση για την Παλαιστίνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τη λέγαν Παλαιστίνη, Παλαιστίνη τη λένε ακόμα».

Αυτοί οι στίχοι του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς δίνουν τον τίτλο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από αριστερά σχήματα του ΕΜΠ που καλούν σε συζήτηση για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μ. Ανατολής και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: ο Μαρουάν Τουμπάσι, συνιδρυτής του Προοδευτικού Φόρουμ Ελληνο-Παλαιστινιακής Αλληλεγγύης, πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και πρώην διοικητής της Ραμάλα, η δημοσιογράφος στο The Press Project, Λαμπρινή Θωμά, και ο Δημήτρης Πλειώνης, μέλος του BDS Greece.

«Ο ηρωικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία και αξιοπρέπεια, για ανεξάρτητο κράτος αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα αντιαποικιακού, απελευθερωτικού αγώνα. Και ταυτόχρονα με τον πιο γλαφυρό τρόπο αποδεικνύει πως το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. για να εξασφαλίσουν έναν σύμμαχο στην περιοχή δεν θα διστάσουν με κανέναν τρόπο να στηρίξουν το καθεστώς κατοχής που έχει επιβάλει το Ισραήλ στα εδάφη της Παλαιστίνης (ήδη από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας)», σημειώνουν οι φοιτητές.

«Είναι καθήκον μας να δώσουμε φωνή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στη σφαγή ενός ολόκληρου λαού!» συμπληρώνουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο αμφιθέατρο 2 της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα