ΑΘΗΝΑ
17:32
|
02.05.2024
Ο Μακρόν δεν έδειξε «ευελιξία» αλλά καθαρή υποκρισία καθώς όσα είπε απόψε στον Πρόεδρο Αμπάς έρχονταν σε αντίθεση με όσα είπε στον Νετανιάχου.
Από τη συνάντηση των Προέδρων Γαλλίας και Παλαιστινιακής Αρχής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα δεινά των αμάχων στη Γάζα» είπε απόψε στον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούτ Αμπάς, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που μετέβη για αυτό το σκοπό από το Ισραήλ στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έχοντας προηγουμένως προτείνει κλιμάκωση του πολέμου μέσω της διεύρυνσης του διεθνούς συνασπισμού των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους ώστε να συμπεριλαμβάνει και την αντιμετώπιση της Χαμάς στη Γάζα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν έδειξε με αυτές τις δηλώσεις «ευελιξία» αλλά καθαρή υποκρισία καθώς όσα είπε απόψε στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τα πολεμικά τύμπανα που έκρουσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπου ενθάρρυνε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προτείνοντας δημοσίως  ο διεθνής συνασπισμός των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους να βάλει στο στόχαστρο και της Χαμάς.

«Η ζωή οποιουδήποτε πολίτη είναι ίση με οποιαδήποτε άλλου, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Μία ζωή Παλαιστίνιου αξίζει όσο η ζωή ενός Γάλλου και όσο ενός Ισραηλινού» είπε υποκριτικά ο Μακρόν, επαναλαμβάνοντας λίγη ώρα μετά τη γνωστή ρητορική υποστήριξη της Γαλλίας στην εξεύρεση λύσης για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών.

Στη συνέχεια είπε πως «το νόμιμο αίτημα για ασφάλεια θα παραμείνει ψευδαίσθηση όσο δεν εγκαθιδρύεται μία δίκαιη ειρήνη».

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος από την πλευρά του ζήτησε «άμεσο τερματισμό» της ισραηλινής επίθεσης και κάλεσε τον Γάλλο ομόλογο να καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια για μία «πολιτική λύση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα