ΑΘΗΝΑ
05:51
|
18.10.2024
Οι απόπειρες ανδρών της Χαμάς για επιθέσεις σε παράκτιες περιοχές του Ισραήλ οδήγησαν σε συγκρούσεις υπό άνισους όρους με τον ισραηλινό στρατό.
Μαχητές επίλεκτης δύναμης της Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αιματηρές συγκρούσεις κατέληξε απόψε μία νέα απόπειρα μαχητών της Χαμάς να αιφνιδιάσουν τον ισραηλινό στρατό επιχειρώντας επίθεση διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ μία ομάδα τουλάχιστον οκτώ επίλεκτων μαχητών από την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, προσπάθησε να πλήξει παραθαλάσσιες περιοχές του Ισραήλ. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από δυνάμεις του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού με αποτέλεσμα συγκρούσεις αλλά και εναέριες ρίψεις πυρών από στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέληξαν στο θάνατο τεσσάρων μαχητών κοντά στην περιοχή Ζικίμ. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και σε παράκτια περιοχή του Ασκελόν.

Οι άλλοι μαχητές της Χαμάς φάνηκε να διαφεύγουν της σύλληψης καθώς δεν έπεσαν στο στόχαστρο των Ισραηλινών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αρχή ενός πολύωρου βραδινού ανθρωποκυνηγητού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ανάλογη επιχείρηση από θαλάσσης είχαν κάνει μαχητές της οργάνωσης την πρώτη ημέρα επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου παράλληλα με τις χερσαίες επιθέσεις στη μεθόριο της Γάζας με το νότιο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα