ΑΘΗΝΑ
06:56
|
28.09.2024
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το συμβάν έλαβε χώρα πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Από τα 100 περίπου B-1B που κατασκευάστηκαν, περίπου 45 παραμένουν σε υπηρεσία για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναχαιτίστηκαν κατά την προσέγγισή τους στον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα από ένα μαχητικό Sukhoi Su-27, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρωσική αεράμυνα εντόπισε δύο εναέριους στόχους πάνω από τα ύδατα της Βαλτικής και εστάλη μαχητικό για να τους αναγνωρίσει και να αποτρέψει τυχόν παραβιάσεις του ρωσικού εναέριου χώρου.

Το πλήρωμα του Su-27 αναγνώρισε τους εισβολείς ως Lancers, τα οποία είναι στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς σχεδιασμένα να μεταφέρουν πυραύλους και βόμβες με πυρηνικά όπλα. Καθώς πλησίαζε το ρωσικό μαχητικό, τα δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τα σύνορα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση του εναέριου χώρου και η αναχαίτιση ήταν απολύτως σύμφωνη με τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς και το διεθνές δίκαιο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ΗΠΑ έστειλαν βομβαρδιστικά B-1 και περίπου 100 μέλη αεροπορικών υπηρεσιών από την 9η Εκστρατευτική Μοίρα Βομβών του Dyess του Τέξας στη βάση Fairford της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος της αποστολής «Bomber Task Force-Europe 24-1», η οποία περιγράφεται ως παρέχουσα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ «στρατηγικές επιλογές για να διασφαλίσει τους Συμμάχους και τους εταίρους, ενώ παράλληλα αποτρέπει πιθανή αντίπαλη επιθετικότητα σε όλη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το B-1B είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό βαρύ βομβαρδιστικό που βρίσκεται σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1980 και είχε σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να διεισδύσει στη σοβιετική αεράμυνα για να ρίξει πυρηνικά όπλα. Από τα 100 περίπου που κατασκευάστηκαν, περίπου 45 παραμένουν σε υπηρεσία για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα