ΑΘΗΝΑ
09:58
|
01.05.2024
Αναβράζον δισκίο που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενόψει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος αύριο Πέμπτη 26/10 στις 16:30.
Εσωκομματικός πόλεμος και διάλυση...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κριτική άσκησε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης λίγες ώρες μετά την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής. 

«Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Κontra Channel.

«Είμαστε σε μια στιγμή που το θέμα της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστικής σημασίας.  Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην και εναντίον του καταστατικού, δεν μπορεί να λαμβάνει εν λευκώ αποφάσεις ο Κασσελάκης. Πρέπει οι αποφάσεις για διαγραφές να ανακληθούν και να γίνει συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία. Αυτό το θέμα το θέτουν πολλές πλευρές .  Δεν μπορείς να κάνεις συνέδριο όταν επικρέμαται πάνω από την κεφαλή των ανθρώπων η σφαγή», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

Και αποκάλυψε: «Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του Κασσελάκη είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Το έχει πει ο ίδιος Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς,  θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ένα τμήμα εκλογικό  προς το ΚΚΕ», είπε οκ. Φίλης υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα «με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Κάλεσμα Σοφιανού προς απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ

Και ίσως να μην έχει τόσο άδικο ο πρώην υπουργός Παιδείας καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός ερωτηθείς στον ρ/σ «Παραπολιτικά FM» για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Το κύριο είναι να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος σε αυταπάτες που το προηγούμενο διάστημα τον απογοήτευσαν. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο πλατιά και ενωτικά για αγωνιστική συνάντηση μαζί τους, παρά τις όποιες διαφορές, γιατί δεν πρέπει να χαθεί και να παραιτηθεί αυτός ο κόσμος».

Σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα «δεν έχει καταδικάσει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή», ενώ η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρέσβη για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ, «την ώρα που εδώ και μέρες το Ισραήλ δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό».

Σβίγκου-Βασιλειάδης: Στη μάχη για την ανασυγκρότηση δεν περισσεύει κανείς και καμία

Την ανάγκη ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζουν με κοινή τους δήλωση η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέροντας ότι «στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περισσεύει κανείς και καμία», ενώ σημειώνουν ότι οι δεκάδες χιλιάδες μέλη «εξέλεξαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον νέο μας πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη». 
 
Στη δήλωσή τους αναφέρουν: «Πριν από λίγους μήνες ο αριστερός, προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος μάς έδωσε μια διπλή εντολή. Να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στη σκληρά νεοφιλελεύθερη, αλαζονική και αδίστακτη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά και να αλλάξουμε. Να διορθώσουμε τα λάθη μας, να προχωρήσουμε μπροστά, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία. Με σχέδιο και προοπτική. Κρατώντας την πολύτιμη παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Οι δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που προσήλθαν στις μαζικές, δημοκρατικές προεδρικές εκλογές μας, παρά την ήττα, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Και εξέλεξαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον νέο μας πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη».

Οι δύο γραμματείς του κόμματος υπογραμμίζουν ότι «αυτές τις κρίσιμες στιγμές, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σταθούμε όλοι κι όλες αντάξιοι των προσδοκιών αυτού του κόσμου» και εξηγούν: «Γιατί η κοινωνία περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ, κι ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και αγωνίζεται για την κοινωνία. Για τα προβλήματά της, όπως η ακρίβεια, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτός ο αγώνας προϋποθέτει έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαχητικό, ισχυρό, αξιόπιστο. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμα μεγαλύτερο, με βαθύτερους δεσμούς στην κοινωνία, εκφραστή της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο σαν γροθιά, ενάντια στον αντίπαλό μας, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί έχουμε την ιστορική ευθύνη και ιστορικό καθήκον να ξαναγίνουμε κυβερνώσα δύναμη για τον τόπο. Και να γράψουμε μια νέα, ελπιδοφόρα σελίδα για το κόμμα μας και την κοινωνία. Να προχωρήσουμε μπροστά, όχι με εσωστρέφεια, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Παραμερίζοντας τα «εγώ», για χάρη του συλλογικού «εμείς». Με αυτοσυγκράτηση, συλλογική συζήτηση, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με συντροφικότητα και δημοκρατικές διαδικασίες. Γιατί ο διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις, θα πρέπει να αποσκοπούν στη σύνθεση, κι όχι στη διάλυση. Και φυσικά, ο χώρος για την κατάθεση απόψεων και τον διάλογο, είναι τα αρμόδια όργανα του κόμματος».

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: «Στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περισσεύει κανείς και καμία. Όπως και κανείς και καμιά δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις αγωνίες και τις ελπίδες του προοδευτικού κόσμου».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα