ΑΘΗΝΑ
21:35
|
20.05.2024
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.
Σκευάσματα που θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτρεπτική ανακοίνωση για την αγορά σουηδικών σκευασμάτων εξέδωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλώντας τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να χρησιμοποιούν τα προϊόντα διατροφής ή τρόφιμα για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD και NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Τα προϊόντα αυτά διατίθεται κυρίως μέσω Διαδικτύου αλλά δεν αποκλείεται να πωλούνται σε ορισμένα φαρμακεία ή καταστήματα με είδη διατροφής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil, που πωλείται ως φάρμακο με την ονομασία Viagra) και ταδαλαφίλη (tadalafil, που είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, της καλοήθους υπερπλασίας προστάτη και της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανσή τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινά στις 21/5 η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα