ΑΘΗΝΑ
14:58
|
03.05.2024
Η ομοσπονδία καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για ελλείψεις σε προσωπικό και κυρίως για την ανυπαρξία μαστογράφου στο Θριάσιο νοσοκομείο.
Φωτογραφία από παλαιότερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει για τις 10: 30 η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει ανούσιες τις διακηρύξεις της Πολιτείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τη στιγμή που οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίνονται στα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Θριασίου για κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.

Η Ομοσπονδία ζητά ψηφιακό και μαγνητικό τομογράφο για το Θριάσιο νοσοκομείο, έτσι ώστε οι γυναίκες της Δυτικής Αττικής να μπορούν να έχουν προληπτικό έλεγχο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, χιλιάδες γυναίκες από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Φυλής, λόγω των τεράστιων ελλείψεων και της ανυπαρξίας μαστογράφου στο Θριάσιο νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα υγείας της Δυτικής Αττικής αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα