ΑΘΗΝΑ
03:05
|
27.07.2024
Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για παρόμοια χτυπήματα των τελευταίων ημερών, όπως εκείνο στο συγκρότημα του ναού του Αγίου Πορφυρίου.
Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «ιδιαίτερη ανησυχία», που προκαλεί η αναζωπύρωση, με νέα ορμή, της σύγκρουσης Ισραήλ και Παλαιστινίων και την αμέριστη στήριξη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, στο πλαίσιο της συνάντησης, που είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τους εκπροσώπους όλων των θρησκευτικών οργανώσεων της Ρωσίας στην αίθουσα της Αγίας Αικατερίνης στο Κρεμλίνο.

Στο διάβα των αιώνων η περιοχή προσέλκυε το ενδιαφέρον των θρησκευομένων όλων των αβρααμικών παραδόσεων, υπενθύμισε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ ήταν και παραμένει ιερή πόλη για τους Χριστιανούς, τους Ιουδαίους και τους Μουσουλμάνους, αλλά και ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία Ιεροσολύμων, που ποιμαίνει τους Χριστιανούς εκατέρωθεν του μετώπου της αντιπαράθεσης, ακολουθεί θέσεις αρχής και είναι συνεπής: οι άμαχοι δεν πρέπει να καθίστανται στόχος ενόπλων επιθέσεων, είναι απαραίτητο να τους παρέχουμε βοήθεια και υποστήριξη».

Απευθυνόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο 76χρονος Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε τον ίδιο, αλλά και τους επικεφαλής των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων να εκφράσουν «την κοινή υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με επικεφαλής τον Πατριάρχη Θεόφιλο και να καλέσουμε τους πάντες να μην εξασθενεί η προσευχή και οι κοινές μας περαιτέρω προσπάθειες για την εδραίωση σταθερής και δίκαιης ειρήνης στους Αγίους Τόπους».

«Η Αγία Γη είναι ο κοινός μας πνευματικός, πολιτιστικός και ιστορικός θησαυρός, συνεπώς και η ειρήνη στην Αγία Γη είναι κοινή μας ευθύνη και φροντίδα», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε χτυπήματα σε αστικές εγκαταστάσεις και θρησκευτικά ιερά προσκυνήματα αξίζουν τη μέγιστη δυνατή καταδίκη».

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για παρόμοια χτυπήματα των τελευταίων ημερών, όπως εκείνο στο συγκρότημα του ναού του Αγίου Πορφυρίου, το οποίο προκάλεσε πολυάριθμα θύματα.

Στις 20 Οκτωβρίου για το θέμα αυτό ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είχε αποστείλει επιστολή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ΄, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά του για όσα συνέβησαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα