ΑΘΗΝΑ
19:01
|
03.03.2024
Τελικά δεν είναι πορνογραφική η ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο Ντους» .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε μήνες μετά το περιστατικό σε Δημοτικό σχολείο του Ζωγράφου, και μετά τη σχετική ΕΔΕ, η εκπαιδευτικός που βρέθηκε κατηγορούμενη επειδή επέλεξε να προβάλει τη σουηδική ταινία «Αγόρια στο ντους» σε μαθητές της Δ’ Δημοτικού, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία που της αποδόθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι, τον περασμένο Μάιο, οι γονείς ενός μαθητή που είδε την ταινία, κατήγγειλαν τη δασκάλα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ερωτική ταινία ανάμεσα σε δύο αγόρια.

Διαβάστε ακόμη:

Τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας ανέλαβε τότε ο δικηγόρος και πλέον βουλευτής των «Σπαρτιατών», Χάρης Κατσιβάρδας, και εμφανιζόμενος σε πολλά τηλεοπτικά παράθυρα, υποστήριζε ότι η ταινία ήταν «ακατάλληλη» για προβολή σε μαθητές, παρόλο που το υλικό ήταν διαθέσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, πως το θέαμα ήταν τόσο «τραυματικό» για τον γιο της οικογένειας, που υπέστη τέτοιο σοκ, ώστε να κάνει εμετό γυρνώντας στο σπίτι.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) είχε καταγγείλει την επίθεση στην εκπαιδευτικό ως απαράδεκτη, ζητόντας απο την Πολιτεία «να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία και παιδαγωγική ελευθερία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Αγώνας δρόμου στη Λάρισα στη μνήμη των θυμάτων

Έντονες βροχοπτώσεις στο Πακιστάν – 29 νεκροί

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 8 Μαρτίου

Υπό έλεγχο η φωτιά σε Σκήτη του Αγίου Όρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα