ΑΘΗΝΑ
05:14
|
28.04.2024
Ο κλάδος των κατασκευών έχει την θλιβερή πρωτιά των εργατικών ατυχημάτων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων.
Στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας, ζητούν οι οικοδόμοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν περάσουν 24 ώρες από τα δύο χθεσινά θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα, τραυματίστηκε, σήμερα Πέμπτη, ένας 55χρονος ελαιοχρωματιστής που έπεσε από μεγάλο ύψος στην οδό Παρασκευοπούλου, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ εκτελούσε εργασίες  βαψίματος σε τοίχο κτηρίου.

Ο άνδρας φέρεται να ήρθε σε επαφή με καλώδιο και να κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Στο σημείο άμεσα μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, ενώ φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας για να επιθεωρούνται οι χώροι εργασίας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρεται ότι ο άτυχος οικοδόμος νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

«Ο κλάδος των κατασκευών έχει την θλιβερή πρωτιά των εργατικών ατυχημάτων, με τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να είναι τεράστιες. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν χιλιάδες οικοδόμοι, με τι όρους και τι μέτρα ασφάλειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο  και καλεί τα μέλη του να ζητούν, επίμονα και με αποφασιστικότητα, να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, και το κόστος να βαραίνει αποκλειστικά την εργοδοσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα