ΑΘΗΝΑ
08:17
|
27.04.2024
Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σημείωσε πως «ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα στην αντίσταση, όταν δολοφονείται εδώ και χρόνια από το κράτος του Ισραήλ».
Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μίλησε χθες στο ΕΡΤNews
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ένα σφαγείο του παλαιστινιακού λαού, στο οποίο παίρνει μέρος η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε., εξελίσσεται στη Μ. Ανατολή», σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χθες στο ΕΡΤNews.

Σε ό,τι αφορά την Ε.Ε., ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δώσει 1,1 δισ. σε εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού και εταιρείες όπλων του Ισραήλ», ενώ για την ελληνική κυβέρνηση σημείωσε ότι «εκτός της βάσης στη Σούδα, ετοιμάζεται να παραδώσει στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και την 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας, συζητά για τη χρήση της Καρπάθου, ενώ έχει στείλει φρεγάτες να συνοδεύουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα».

Διαβάστε ακόμα:

«Όσο δεν τίθεται σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, η Ελλάδα θα συντελεί και θα συμβάλλει σε αυτό το έγκλημα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα στην αντίσταση, όταν δολοφονείται εδώ και χρόνια από το κράτος του Ισραήλ» και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς την Ε.Ε., «ώστε να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να μη μειωθούν τα κονδύλια βοήθειας και να σταματήσει άμεσα η επίθεση του Ισραήλ».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «δεν αναβαπτίζονται τα στελέχη που διαφωνούν σήμερα με την ηγεσία του κόμματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που διακυβέρνησε με μνημόνια και στήριξε την κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της, την περασμένη τετραετία».

«Το ΚΚΕ», κατέληξε ο Νικολάου-Αλαβάνος, «απευθύνεται σε όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν τους εαυτούς τους αγωνιστές, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες για τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα