ΑΘΗΝΑ
22:58
|
03.05.2024
Αψήφησαν οι Σκωτσέζοι τις απειλές της UEFA για κυρώσεις και έντυσαν το γήπεδο στα παλαιστινιακά χρώματα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Mια θάλασσα από παλαιστινιακές σημαίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με παλαιστινιακές σημαίες αντέδρασαν χθες οι οπαδοί της Σέλτικ, στην έκκληση του συλλόγου που είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να μην φέρουν σημαίες, πανό και παλαιστινιακά σύμβολα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Αψηφώντας τις απειλές της UEFA για τιμωρία της ομάδας και παρά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο μεγαλύτερο σύνδεσμο οπαδών Green Brigade μετά την ανάρτηση παλαιστινιακών σημαιών σε αγώνα του πρωταθλήματος, οι περισσότεροι από 55.000 Σκωτσέζοι φίλαθλοι έντυσαν χθες το Celtic Park της Γλασκόβης με τα παλαιστινιακά χρώματα και τραγούδησαν μαζί με τους Ισπανούς που βρέθηκαν στις κερκίδες το «You’ll Never Walk Alone» (Ποτέ δεν θα είσαι μόνη), για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στην Παλαιστίνη, εν μέσω των σφοδρών ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι αυτές οι κυρώσεις υποκινούνται από την επιθυμία να ακυρωθεί η πολιτική έκφραση των οπαδών της Σέλτικ, ειδικά σε σχέση με την Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος και παρότρυνε τα μέλη του «να κυματίζουν με θάρρος τη σημαία για την Παλαιστίνη» και στον χθεσινό αγώνα, πράγμα που έκαναν πριν από τη σέντρα του ματς.

Σε μήνυμα προς τους οπαδούς ενόψει του αγώνα της Τετάρτης, οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο και από τις δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια «ως ένδειξη σεβασμού και υποστήριξης προς όλους όσους επλήγησαν από τη σύγκρουση».

Η Σέλτικ κινδυνεύει πλέον με κυρώσεις από την UEFA, όπως έγινε και το 2016, όταν και πάλι οι οπαδοί είχαν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του Champions League εναντίον της ισραηλινής Χάποελ Μπερ Σεβά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα