ΑΘΗΝΑ
15:13
|
20.05.2024
Έφτασε σήμερα στην Νέα Υόρκη για μια απροσδόκητη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Νέα Υόρκη για μια απροσδόκητη επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίραμπντολαχιάν κάλεσε τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να λάβει μέτρα για την άμεση προστασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και να καταστήσει το Ισραήλ υπόλογο για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε δήλωσή του.

Σε επιστολή του προς τον Ύπατο Αρμοστή, Βόλκερ Τουρκ, ο Ιρανός υπουργός καταδίκασε «την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το σιωνιστικό καθεστώς», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη αναμένει από τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν μέτρα για να σταματήσει αμέσως η βία και να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Η ατιμωρησία» τονίζει ο Αμπντολαχιάν στην επιστολή του, «ενθαρρύνει το ισραηλινό καθεστώς. Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου οργάνου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να εκπληρώσει σοβαρά το καθήκον της να καταστήσει υπόλογο το Σιωνιστικό καθεστώς», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, η ρητορική των ισραηλινών αρχών μαζί με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας δείχνουν ότι πρόκειται για «μια εκστρατεία γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού». «Οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ενταθεί τόσο πολύ που δείχνουν ότι στοχεύουν στη μαζική δολοφονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα», τονίζει και προσθέτει ότι «ο αναγκαστικός εκτοπισμός του παλαιστινιακού λαού» οι ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες στη Γάζα είναι «σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

«Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ασφαλείς πουθενά στη Γάζα, επειδή το ισραηλινό καθεστώς επέβαλε απόλυτο αποκλεισμό στη μικροσκοπική λωρίδα και έκοψε παράνομα νερό, τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρισμό στον θύλακα», καταλήγει η επιστολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Η Ισπανία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Αργεντινή μετά την προσβολή Μιλέι

Γεραπετρίτης: Δεν αναμένεται αλλαγή στην εξωτερική πολιτική του Ιράν

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα