ΑΘΗΝΑ
05:29
|
04.05.2024
Με διαφορά 23,7 μονάδων η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με τον δεύτερο να λαμβάνει το 12,9% στην πρόθεση ψήφου του κόσμου.
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύσκολα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που βλέπει τα ποσοστά του να καταποντίζονται σε πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO για το Star Channel, με τη Νέα Δημοκρατία να «παίζει μπάλα» μόνη της στην κορυφή έχοντας διαφορά 23,7 μονάδων από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, μαίνεται ο «εμφύλιος πόλεμος» στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά μέλη να διαχωρίζουν την θέση τους από τις πολιτικές αξιώσεις του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 12,9%, μόλις στη μία μονάδα διαφορά από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που ωστόσο παραμένει στο 11,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 48%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,8% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 12,1%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ακολουθεί η οικονομία με 21,6%.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τέταρτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και οι απόψεις του κόσμου για τους πολιτικούς αρχηγούς:

Ούτε αριστερός, ούτε κεντροαριστερός ο Στέφανος Κασσελάκης

Την ίδια στιγμή, μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός, ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν. Το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ερώτηση αν στελέχη όπως οι κ.κ. Σκουρλέτης, Φίλης και Τζουμάκας συμβάλλουν στην ενότητα με τη στάση τους, το 76,2% απαντούν όχι ή μάλλον όχι.

Ανησυχούν 9 στους 10 για τη Μέση Ανατολή

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Σε σχέση με τη στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

Τέλος, διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτώμενοι για τον τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια είναι  κατά και μάλλον κατά  το 67% ε ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα